Camere pentru decongelare

TRAVAGLINI

Mulțumită experienței acumulate prin colaborarea cu cei mai importanți producători din întreaga lume, încă din anii 1950 TRAVAGLINI este lider în proiectarea de camere pentru decongelare.
Garantăm o temperatură perfect uniformă în toate punctele în interiorul camerei, cu scăzăminte reduse pe întreg procesul de decongelare care poate varia de la 12 la 36 de ore în funcție de dimensiunile produsului.

Puncte forte ale echipamentelor TRAVAGLINI
– unitatea de tratare a aerului, serpentinele de încălzire sau răcire, ventilatoarele, țevile de admisie și retur, toate din oțel inoxidabil
– pașii proceselor controlați de un computer cu senzori de temperatură și umiditate
– sondele de temperatură introduse în miezul și la suprafața produsului sunt folosite pentru a monitoriza temperaturile și schimbările de mediu în timp real și a modifica în consecință setările instalației
– sisteme de încălzire și umidificare cu abur saturat pentru a crește eficiența în ceea ce privește transferul de căldură al produsului și uniformitatea acestuia.
– conținut microbian constant pe durata întregului proces prin prezența aburului
– siguranță microbiană și proces igienic care garantează termenul de valabilitate
– temperaturi ajustabile de la -5⁰C la + 20⁰C și umiditate relativă până la 95-100%
– la finalul programului, camera funcționează ca o cameră de refrigerare pentru produsele decongelate
– pierderi mai mici, comparativ cu alte sisteme de decongelare
– pierderi reduse ale proteinelor solubile
– costuri reduse de energie
– capacitate mare de încărcare (peste 1000 kg/m2)
– niciunul din dezavantajele sistemelor tradiționale de decongelare prin imersie cum ar fi consumul ridicat de apă sau deversarea cantităților mari de apă la canalizare
Scăzăminte uniforme
În echipamentele tip TURBO, tubulatura dublă de perete, echipată cu conuri de ghidaj bine dimensionate controlează distribuția aerului. Un element de acționare linear și sistemul de flapsuri reglează întotdeauna în interiorul tubulaturii pentru a obține o perdea de aer care se mișcă constant în cameră. Mai mult, este posibil să se adauge pauze și să se decidă durata acestora.. Tubulatura de tavan, echipată cu valve cu micro-ajustare, reglează returul aerului.
Sisteme computerizate
Sistemul nostru computerizat de management și supraveghere al echipamentului în operare permite controlul temperaturii și umidității, și deasemenea:
– memorarea de programe pre definite
– controlul temperaturii fluidelor și al scăderii în greutate
– înregistrarea și afișarea într-o pagină a graficului diferitelor variabile
– verificare evoluției întregului ciclu de zvântare
Mai mult, pentru a obține o centralizare a supravegherii, am proiectat un sistem digital special care permite managementul alarmelor, colectarea și realizarea de reprezentări grafice ale datelor principalelor caracteristici ale camerei, controlul de la distanță, monitorizarea consumurilor.